0544-662888
רשימת שירותינו המקצועיים

הבלוג שלי

שימור ציור - איך ציורים "מזדקנים"


הציור לפני הרסטורציה

 

איך ציורים "מזדקנים"

עוד דוגמה לציור שהזדקן בתרם עת.

בעלי ציור "האבטיחים" הזה, גדלו עם הציור בבית הוריהם.

הם זכרו שפעם הצבעים היו יותר חיים, אבל לא תיארו עד כמה.

הציור הגיע אלינו בגלל פגיעה פיזית בצד שמאל של הציור.

הנה תהליך הרסטורציה של הציור:

מתחילים בתיעוד דיגיטלי, ורישום בטופס הדו"ח של הסדנה שלו, כל פרט ופרט, החל מסוג הפגיעות השונות, האובך, שינויים בגוונים, נפילות צבע, גלים או עיוותים בבד או התשתית שעליו מצויר. האם יש וארניש (ציפוי מגן), במקרה הזה לא היה וחבל שכך.

בודקים את היצירה בסוגי תאורה שונים, אור רגיל, אור חזק צדי וגם  אחורי, אור אולטרה סגול בשני ספקטרומים שונים כאשר העיניים מוגנות במשקפים מיוחדים, ואור אינפרה-אדום שבודקים עם ציוד הדומה לציוד לראיית לילה.

לאחר מכן, מתחילים בטסטים, לבדיקת התהליכים והחומרים, אותם אנו מתכננים להשתמש לתהליך הרסטורציה של הציור, איך הם משפיעים בפועל, מה החומרים העדינים ביותר ש"יעשו את העבודה".

כל הטסטים הללו מבוצעים בצורה נקודתית כמה שיותר קטנה. וכל פיגמנט צריך את הבדיקות שלו!

לאחר שהוחלט על התהליך הנכון במקרה הספציפי, מבצעים אותו, תוך בדיקה מתמדת אם אין שינויים לא מתוכננים ולא רצויים.

תהליך ניקוי הציור הוא לעיתים קרובות החלק המסובך והקריטי בתהליך השיקום והשימור.

מה הכוונה "ניקוי הציור", עם השנים מצטברים על פני ציפוי המגן שעל הציור (ובאותם המקרים שאין ציפוי מגן, הזוהמה שוקעת ומתחברת לציור, ואז הרבה יותר קשה לנקותה!) מזהמים שונים, תחמוצות גופריתיות, פיח ממכוניות ותעשיה (גם במקומות כפריים!) שמן בישול וטיגון ביתי (אם יש ריח טיגון –יש חלקיקי שמן מטוגן באוויר!).  אבק, צואת חרקים ועוד.

תמיד כדאי לנקות פחות מאשר לפגוע בציור המקורי עצמו, הכוונה, שלעיתים לא ניתן לנקות את היצירה עד הסוף, בגלל שתהליך כזה יפגע בציור המקורי.

בצילום השני תוכלו לראות איך הציור השתנה בתהליך הניקוי, השליש הימני כבר ניראה יותר בהיר והתחיל לחזור לצבעים המקוריים. לא, זה לא השלב הסופי, אחרי הניקוי הזהיר יש צורך לייצב את הצבעים על מנת להחזיר להם את התכונות שיש לצבע שמן במקור.

תהליך השימור- שלב ניקוי היצירה.

במידת הצורך, מבצעים איחוי של קרעים, עושים טלאים, ממלאים חורים עם בד דומה עד שהציור טקסטורלית , כמו המקור. ואז מתחיל תהליך הin painting , כתבתי את המוסג באנגלית כי הוא מתאר בצורה מדויקת את התהליך: משלימים את הצבע החסר אך ורק במקומות שהציור "הלך"!

לא מציירים ולא צובעים מעל הציור של האמן/אמנית! זה בניגוד לאתיקה המקצועית.

להפך, הכוונה, להשאיר כמה שיותר מהציור המקורי!

אחרי שאנחנו מרוצים מהשלמת החוסרים ומראה היצירה, (הבדיקה היא שממרחק של מטר +, אין הפרעה ויזואלית), מבצעים את ציפוי המגן שמותאם לטכניקת הציור. מה הכוונה מותאם לטכניקה?

לדוגמה, ציור קלאסי מקובל לתת ציפוי מגן מבריק או סמי-מבריק, בעוד שציור עכשווי בד"כ מתאים יותר מט מאשר מבריק.  

תוך כדי התהליכים השונים וכמובן גם בסיום אנחנו ממשיכים לתעד את היצירה בשלבים השונים.

הנה הציור אחרי הרסטורציה והשימור.

מיכאל

הציור אחרי השיקום (רסטורציה).

  

חזרה לבלוג

טרוי - בניית אתרים