0544-662888
רשימת שירותינו המקצועיים

הבלוג שלי

אני מקנא בעמיתי בארה"ב


הנה סיפור טיפוסי מהשבוע האחרון.  האיש השתתף לפני מספר חודשים  בקורס מבוא לשימור שהעברתי עבור מכללה מסוימת, כלומר קיבל הסבר מושקע על תפקיד השימור (conservation ) והשיקום  (restoration)  ומה הנזקים שנגרמים משימור ומסגור חומצי (רגיל), כלומר הוא בהחלט יודע  שאם יש לך פריטים או יצירות שחשובות לך כספית או רגשית, אין לך בעצם ברירה אלא לעשות את זה "כמו שצריך" או שהדברים הללו יתקלקלו! טוב, אז הוא הביא לנו 2 יצירות שונות, אחת פסטל על נייר של צייר ישראלי מוכר היטב, והפספרטו שלה כבר מלא עובש והיצירה כמובן במסגור מזיק ביותר, והיצירה השנייה היא עבודה פרסית יפהפייה גדולה למדי עם מסגרת Inlay נהדרת, אמנם לא עתיקה אך מושקעת מאוד , והיצירה הזאת במצב עגום ביותר, מים השחיתו את המסגרת והיא מתפוררת.  היצירה קיבלה כתמי מים , צרובה ועובש כבד ופעיל על משטחים נרחבים.

 בדקתי את היצירות הכנתי דוחות מקצועיים על מצבן והמלצות לטיפול ושלחתי בדוא"ל. המחיר לגבי הפסטל היה 780 ₪ ועלות השיקום והשימור של היצירה הפרסית היה צריך להיות   כ 2300 ₪.

קיבלתי תגובה: "ואו, מאד יקר, הרבה יותר ממה ששילמתי עליהן." סוף ציטוט.

והינה התגובה שלי ששלחתי לו:

כלומר קנית אותם מאוד בזול וזה יופי,

 אז יתכן וכדאי להשקיע בשימור על מנת שתוכל ליהנות מהן. אני ממש לא מבין למה צריך להיות קשר בין מחיר היצירה לשימור ותצוגה נאותה, זה שני דברים שונים ונפרדים.

יש לי לקוחה שמזה מספר שנים אוספת גלויות ישנות- המחיר הממוצע שהיא משלמת נע בין 20 ל 30 ש"ח לגלויה, השימור של כול אחת נע בין 250 ל 500 ₪, לפי העיצוב.  לה ברור לגמרי, שזה שווה, כי אחרי השימור שלנו זה נראה כמו שצריך וכמובן נשמר היטב.  

המלצה לעתיד: להתייעץ איתי לפני - על מנת שתוכל לשקול את כדאיותה של הרכישה.

ועוד  לגבי "יקר" :  כידוע לך יש מחיר לעבודה נאותה ללא קיצורי דרך

בטוח אפשר לעשות דברים אחרים "זולים" וכך זה גם יראה, במיוחד לטווח הארוך. אני כמובן לא מספק שרות זול ".

 המוטו שלנו הוא  אנחנו אוהבים ונהנים לעבוד עבור אנשים שמפרגנים לעצמם את הטיפול הטוב ביותר ליצירות שלהם. עד כאן המענה שלי ללקוח.

בעצם המסקנה שלי היא שזה כבר לא עניין של הסבר והדרכה אלא של תפיסת עולם, ואת זה לא התפקיד שלי לשנות.

וכן, אני מאמין שזכותו המלאה היא לעשות עם היצירה שלו מה שהוא רוצה, חושב ומרגיש, לפחות בהיבט החוקי, אך  מבחינה מוסרית ואתית בדיוק להפך, אני חושב שמי שיש בידו יצירת אמנות – יש לו אחריות מוסרית לשמרה לדורות הבאים!

אשמח לשמוע מה אתם חושבים על כך.

שלכם מיכאל

© כל הזכויות שמורות לקארו אמנויות.

 

 

חזרה לבלוג

טרוי - בניית אתרים